28 януари 2009

Rabbit is gone

21 януари 2009

Cover-Finder


Peyer - водеща швейцарска компания за графични материали, предлага нов онлайн инструмент за дизайн. Cover-Finder е предназначен за търсачите на иновативни материали за корици. Чрез Cover-Finder можете да разработите идеята си, като изпробвате около 1000 нюанса на Pantone, както и да комбинирате съответния цвят с гладка, фина или груба, гланцирана, матова и т.н. повърхност и да видите резултата на монитора. Или, според цвета и фактурата, можете да се ориентирате в избора на хартия или подвързия на книгата. Достъпни са и характеристиките на цялата колекция от хартии и картони и всичките им особености: тегло, дължина и ширина на ролата, качества на повърхността, предназначение, мастила, икономичност.

16 януари 2009

Skew



от Carl Kleiner и FC UNITED

.

09 януари 2009

Book Cover Archive


Архив от над 800 корици на книги и на повече от 180 дизайнери на корици можете да намерите на BookCoverArchive.com. Архивът се редактира и поддържа от Eric Jacobsen и Ben Pieratt.

.

07 януари 2009

Книги, илюстрирани от Марк Шагал



Книги, илюстрирани от Марк Шагал, се очаква да се продадат за £ 300 000 на предстоящия търг на Bloomsbury Auctions на 29 януари, съобщава Times online. Колекцията от 49 илюстрирани текстове е резултат на 30- годишното приятелство между Шагал и неговите съседи Ирмгард и Алфред Нойман в Сен Пол де Ванс на френската Ривиера, където художникът живее след Втората световна война. Произведенията са литографии, акварели, графики и рисунки, създадени специално за двойката по време на чай, с оригинални посвещения и автографи на Шагал. Те са обединени с биографии и книги за художника. На търга се предлагат и непубликувани снимки, направени от Алфред Нойман между 1974 и 1984 г., изобразяващи Марк Шагал (1887-1985) в неговото студио в края на кариерата му.


03 януари 2009

This is Where We Live



Един филм на AptStudio, via greg
.