24 юни 2011

Кой как чете


И рекламата на маркери може да е креативна: Малкият принц, Дон Кихот и Моби Дик в серия принтове "Everybody reads the same story differently", агенция Y&R Богота, илюстратор Хуан Фернандо Сиера.


16 юни 2011

Дейвид Пиърсън: велики поредици


Great Journeys на Penguin Books Великобритания – една от най-великолепно оформените поредици на Дейвид Пиърсън. 20 приключенски истории от цял свят, от различни култури и континенти, през времето – от Херодот до Капушчински, легендите и преданията, които илюстрациите и кориците помагат да открием. Шрифт Adobe Caslon.













Още корици на David Pearson:
Шрифт и текстура
Great Ideas І, ІІ и ІІІ
Ново от Great Ideas
Коледни приказки
Холмс

10 юни 2011

Fbooks


Тъй като се оказва, че четенето на традиционни книги е по-непозната практика от ползването на Facebook за голяма част от младите публики, все по-често се търсят платформи за адаптиране на литературата към забавленията в интернет. Fbooks е именно това - иновативен и интерактивен проект на португалското издателство Leya, който съчетава книгите с мрежата и Facebook, за да привлича нови аудитории към четенето. Интересна инициатива, която превръща класически романи в ексклузивни версии за социалните мрежи, а читателите се впускат в дигитално пътуване с интерактивни приключения, могат да следят разказвача и да се сприятелява с героите, които имат съответно профили. В крайна сметка може и нещо да бъде научено поради многото налични връзки с енциклопедии, карти, архиви, други външни сайтове.

03 юни 2011

Книжни птици

 

Красиви скулптури от книги на английската художничка Bronia Sawyer - органичен триизмерен свят от образи, цветове и гънки.








Подобни публикации:
Изкуство върху книги
Book&Art
Приказно
Направено от книги
Направено от книги 2
Литература v/s трафик
Still lives
Хартиени скулптури
Думите създават светове