27 април 2012

Пингвин в действие


Новата атрактивна анимация на Penguin „открива” поредицата Penguin English Library, съдържаща 100 от най-добрите романи на английски романи и започваща с 20 заглавия, оформени блестящо от Coralie Bickford-Smith. Пътешествието на анимирания пингвин през литературния свят е дело на Woof Wan-Bau.



Още по темата:
21
Пингвин с нож и вилица 
Великите 6
Бродерии
Дейвид Пиърсън: велики поредици
Great Ideas І, ІІ и ІІІ
Ново от Great Ideas

23 април 2012

Кама Сутра


Един от проектите за корица на „Кама Сутра” от поредицата на Penguin Classics Deluxe Edition на френската художничка Malika Favre, който ме спечели с лаконичността, меките форми и умелото използване на негативно пространство, и финалната корица на изданието. 






20 април 2012

Името на неделята


"Името на неделята" от Ина Иванова, издател "Жанет 45", дизайн Димитър Келбечев
  

13 април 2012

Обмен на истории


Дизайнерското студио Lowe-SSP3 от Богота представи серия минималистични принтове от кампанията за размяна на книги на Colsubsidio. Силуетните образи на емблематични герои като Снежанка, Хари Потър и Червената шапчица са съчетани деликатно чрез използване на негативно пространство, фини текстури и оптическа илюзия с други знакови герои и книги - Шерлок Холмс, Троя, Моби Дик – напълно в духа на слоугана “Come with a story and leave with another”.

 

07 април 2012

Модерна класика


Много интересен почерк на Emily Mahon при редизайна на Modern Library на Random House. Разнообразни произведения от световната класика, голям обем заглавия, видяни през ярки изображения и вълнуващ дизайн за всяка корица, напълно в традицията на тази забележителна библиотека.