27 февруари 2010

Наполеон


40 години по-късно: мистериозният проект на Стенли Кубрик „Наполеон” – никога незаснетият филм на големия режисьор, излиза на светло. Taschen разказва куриозната история на несъстоялата се лента чрез масивен том, състоящ се от десет книги, дизайн M/M (Париж) и под редакцията на Alison Castle. Между кориците на скъпото издание са събрани разнообразни материали от архивите на Стенли Курбик, които помагат на читателя да си представи как би изглеждал този незаснет филм – в това число и факсимилно отпечатаният сценарий. Книгата излезе в ограничен тираж от 1000 номерирани екземпляра. Читателите могат да се запознаят с изследванията на десетки учени от университета в Оксфорд и със сериозните предпродукционни материали, натрупани в този период на несъстоялия се зашеметяващ епос, с оригиналния сценарий, с писмата на Кубрик, с проучвания върху костюми и в крайна сметка с творческия процес на един от големите режисьори в киното, както и да се потопят по завладяващ и документален начин в личността на Наполеон.


23 февруари 2010

Зелено


Зелената трева на книгата – израства в туфа от интереса, любопитството, отбелязването. Книжни маркери, дизайн Yuruliku.

17 февруари 2010

Жулн Верн - фантастично

Фантастично проектирана поредица от четири класически романа на Жул Верн. Дизайн Jim Tierney. Интерактивни, прозрачни, щанцовани обложки, бандероли, богати корици и гърбове, мистериозни форзаци, намекващи за вълнуващи истории и съучастващи в тръпката и напрежението. Шрифтове: рисувани, Memphis, Bodoni. Елегантно, просто, триумфално!

13 февруари 2010

Книги за любов

Корици от дигиталния архив на Cover Browser

09 февруари 2010

Какво чете Ню Йорк

Coverspy е нов проект на екип около Slice Magazine, целящ да събере от различни всекидневни маршрути корици на книги и да покаже какво чете Ню Йорк чрез сайта и страницата си в Twitter. Резултатът е интересен – и от визуална гледна точка.

05 февруари 2010

Откраднати погледи

Работи на Veronica Bailey, фотограф и художник от Лондон. Книгите и техният свят – кантове, подвързии, форзаци, страници, тайни погледи към текста на старите книги - от серията „Hours of Devotion”.

02 февруари 2010

Холмс

Корицата на David Pearson за новото издание на историите за Шерлок Холмс, проект на White’s Books. Илюстрация Michael Kirkham.