28 август 2010

Тайната градина


И шестте книги от новата дизайнерска серия по случай 70-годишнината на детската поредица Puffin са оформени от избрани художници, архитекти и дизайнери, но сред тях забележителна е „Тайната градина” на Франсис Бърнет, илюстрирана блестящо от английската художничка Lauren Child. Корицата е загадъчно скрита под монирана триизмерна хартиена градина, много интересно и тайнствено, макар и доста нетрайно решение. Все пак читателят получава заветния ключ, тук украсяващ ласето. Шестте книги от поредицата Puffin Designer Classics ще са в продажба от септември - в ограничени тиражи и доста скъпи, можете да ги видите тук.

Още по темата:
Редизайн на Puffin Classics

20 август 2010

Бодони в приключения



Една вълнуваща приказка, разказана чрез азбучните метаморфози на шрифта Бодони. "Bodoni Bedlam" - pop-up книга, илюстрирана и конструирана от дизайнерката Victoria Macey.










15 август 2010

Гениално


Деца четат Ницше и Фройд в кампанията Awaken the genius within на Migros M Milk за полезните свойства на млякото. Рекламна агенция Publicis Bold, Истанбул.

09 август 2010

Разочароващо

The Diary of a Disappointed Book, филм на Studiocanoe за едногодишния живот на една книга.



Виж и:
Животът на книгите
Животът на книгите 2

03 август 2010

Светещи книгоразделители

Концепция на Valentina Trimani за излъчващи светлина пластини - OLED книгоразделители - едновременно красиви и полезни – добър източник на светлина за четене в тъмното. Още предимства: безжични, презареждаеми, автономни, с регулируема яркост, тънки и удобни за отбелязване на страниците. Идеални за четене под одеялото!