28 септември 2010

Азбучна зоология

  
Alphabeasties: And Other Amazing Types на Sharon Werner и Sarah Forss от Werner Design Werks. Красива книга за деца, забавен начин да учиш буквите и животните и да откриеш типографията чрез интересен шрифтов лабиринт, загадки, пъзели. Всички илюстрации са типографски произведения, отделно съответната буква е показана в друг шрифт, цвят, в главни и редовни или курсивни начертания на буквите. Прилепът си е заслужил средновековен Фрактур, дакелът – модерен Баухаус, слонът очаквано е изграден от Cooper Black. При това дизайнът не надделява, а е забавен и увличащ.

21 септември 2010

36 страници


36Pages.com – 36Pages, the story in picture books. Нов сайт на Craig Frazier, събиращ вдъхновяващи творби на дизайнери и илюстратори, както и неговите собствени проекти.

13 септември 2010

Имало едно време



Нов приказен свят в Il etait une fois, pop-up книга на френския илюстратор  Benjamin Lacombe, представена в прекрасното видео на Romain Berthou и Laurent Covet от  B&C Wall.


08 септември 2010

Букър 2010

Tom McCarthy, C

Вчера британските награди за белетристика „Букър” обявиха на сайта си шестте заглавия от т.нар. „кратък списък”, от който на 12 октомври ще бъде излъчен тазгодишният носител на наградата Man Booker. Вижте кориците на книгите от „дългия списък” в галерията на „Гардиън”.

Emma Donoghue, Room

 Andrea Levy, The Long Song


Peter Carey, Parrot and Olivier in America


Howard Jacobson, The Finkler Question


Damon Galgut, In A Strange Room