05 октомври 2010

Изящно



"The Exquisite Book" от Julia Rothman, Jenny Volvovski, Matt Lamothe от Also Design и  с илюстриран предговор от Dave Eggers. Книга с уникален формат – 10 сгънати в хармоника разтвора с преминаваща през тях „линия на хоризонта”. 100 художници играят съвременна версия на играта на Андре Бретон и сюрреалистите „Изящния труп”. Всеки художник рисува една страница, като с това вдъхновява следващия и е вдъхновен от предишния. Вълнуващ експеримент, ярко визуално съдържание на блестящи съвременни художници, илюстратори, дизайнери, графици. Дизайн и трейлър ALSO, издател Chronicle Books.


6 коментара:

rossichka каза...

Харесват ми идеята и крайният продукт. Нужно е да се провокира въображението не само на читателите, но и на създателите на книги. Сигурно много са се забавлявали! Имам сайта на Камила Енгман - http://www.camillaengman.com/. Дъждовни поздрави!

Веселина Вълканова каза...

Благодаря, ето и сайтът на Джулия Ротман - една от авторите: http://www.juliarothman.com/, а още по-интересно - известният й блог Book By Its Cover: http://www.book-by-its-cover.com/

gonzalez каза...

Интересно е да се види, игрите на асоциации, особено играни с въображение, могат да дадат много добри резултати. Харесва ми още, че печатната книга намира живот именно в такива спиращи дъха експерименти!

rossichka каза...

Благодаря, ще си ги разглеждам с удоволствие!

lammoth каза...

Харесва ми името на един от създателите - Lamothe, може и да е роднина хаха :D Много е ефектно :)

Веселина Вълканова каза...

Със сигурност, талантът е ген :)

Публикуване на коментар