07 ноември 2010

Изкуство върху книги


Интересен живот на книгите в творбите на Mike Stilkey


 
 



Подобни публикации:
Book&Art
Приказно
Направено от книги
Направено от книги 2
Литература v/s трафик
Still lives
Хартиени скулптури
Думите създават светове
.

7 коментара:

kenkal каза...

Интересно е, да. На мен обаче не ми харесва. Включени в такива инсталации, книгите не живеят като книги, а като платна за картини. Тогава - какъв е смисълът, щом няма да мога да ги вземам, разгръщам, чета, нося със себе си?

Elena каза...

ехааа, много ми хареса това!!! благодаря :)

gonzalez каза...

красиво и гениално! Ката оставим това, че кориците на много книги се нуждаят да бъдат скрити, допълнително нарисувани, украсени, ми харесва идеята да се добявят нови културни пластове върху книгата. при това не масовизирани, а уникални

Unknown каза...

@kenkal- Напротив, това е втори живот за много книги...
Можем да вземем една книга, да я прочетем и да я върнем в инсталацията, но с платното на картинините не е така :)

Веселина Вълканова каза...

И аз не смятам, че подобни „инсталации” са някакво посегателство към книгата и то не само защото книгите за тях идват от пунктове за вторични суровини, а и заради таланта на художниците, които творят book art, и неповторима аура, която придават на книгата чрез своето неконвенционално изкуство. Специално тук, идеята на Майк е да направи опит да разкрие красотата на пожълтелите страници и на овехтелия том в света на Ipad и Kindle.

rossichka каза...

Впечатляващо! Харесва ми движението в картините. Сякаш самите персонажи стават част от средата, която обитават, а това на свой ред раздвижва и нея, което не мисля, че важи за закачените картини...

Анонимен каза...

и аз харесвам идеята. не виждам къде е проблемът със стари или ненужни книги да се правят експерименти. да не забравяме, че книгата е само тялото, а текстът е това, което трябва да обичаме - нещо ще го има вечно и без да присъства в личната ни библиотека. в противен случай ставаме роби на книгата като вещ.

Публикуване на коментар