07 януари 2011

Аналогово


Много неочаквано – книга с многобройни хиперлинкове от разноцветни нишки в произведението „Traumgedanken”, концепция и дизайн Maria Fischer - дипломна работа за университета в Аугсбург и с държавна награда за млад дизайнер за 2010. 76 свързани с многобройни нежни нишки страници на книга, събрала литературни, философски, психологически и научни текстове, различни виждания по темата „сънища”. Използван е моделът на сън от сънища. Различните фрагменти са свързани чрез нишки с ключови думи. Нишките визуализират заплетеността и крехкостта на сънищата. Пет страници с илюстрации от нишки в различни цветове представят абстрактни картини на съня и сънищата.












6 коментара:

empic каза...

Много красиво. Много.

Веселина Вълканова каза...

И с безупречна типография.

rossichka каза...

Дизайнът допълва съдържанието и способства възприятието му, като се има предвид, че не е художествена литература. Нежно цветово решение на нишките - като нетрайността от спомените за сънищата ни и тяхната ефимерност. Прекрасно, умно и вдъхновяващо!

gonzalez каза...

о, много добро, интересно, наистина неочаквано и креативно!:)))

Галя Тодорова каза...

Нямам думи... Невероятна идея и страхотно кореспондира с темата.
Отдавна се чудех как може да се направи "хиперлинк" в книга. Вероятно за по-голям обем ще е по-трудно, но е интересно предизвикателство.
Благодаря за вдъхновението! :)

Oh, Books! каза...

освен красиво, е и много идейно. вероятно се е дипломирал с Отличен :)

Публикуване на коментар