12 октомври 2008

Островът на края на света

>>>


В края на септември списание Creativity и Penguin Books обявиха победителя в първия годишен конкурс за дизайн на корици Hearts and Minds Talent Competition – базираното във Великобритания студио Matt Taylor's Design. Предизвикателството в състезанието беше корицата на романа на Penguin The Island at the End of the World от Sam Taylor, а дизайнът на Matt Taylor е избран сред повече от 300 участници. Романът ще бъде публикуван през 2009 г.

Сред 25-те финалисти са и Warren Kemp, Armando Bertolini, John Rice, Alan Vladusic, Laurie Hasan и др. Вижте някои от работите им.

Мат Тейлър е спечелил журито с най-забележителния, оригинален и мощен образ, който според организаторите би привлякъл онази част от читателите, към която се прицелва издателят. Тейлър е бил харесан още с подхода си към дизайна, който е далеч от буквалното тълкуване на сюжета, а търси вдъхновение от вътрешните вълнения на главните герои, с което адекватно отразява настроението и визията на острова на края на света.


Warren Kemp


Alan Vladusic


Laurie Hasan


John Rice


2 коментара:

Анонимен каза...

Наградената корица ми е много неясна - сигурно понеже не съм чела книгата, но предпочитам последната корица - проста и изчистена, а и красива.

Анонимен каза...

Имитацията на гравюра е най-ценна

Публикуване на коментар