28 август 2010

Тайната градина


И шестте книги от новата дизайнерска серия по случай 70-годишнината на детската поредица Puffin са оформени от избрани художници, архитекти и дизайнери, но сред тях забележителна е „Тайната градина” на Франсис Бърнет, илюстрирана блестящо от английската художничка Lauren Child. Корицата е загадъчно скрита под монирана триизмерна хартиена градина, много интересно и тайнствено, макар и доста нетрайно решение. Все пак читателят получава заветния ключ, тук украсяващ ласето. Шестте книги от поредицата Puffin Designer Classics ще са в продажба от септември - в ограничени тиражи и доста скъпи, можете да ги видите тук.

Още по темата:
Редизайн на Puffin Classics

12 коментара:

Unknown каза...

Малки шедьоври!Красота:)
На едно място ми се мярна 100лири,не разбрах проектоцена ли е,но явно оснвната клиентела ще е от ценители и колекционери

Веселина Вълканова каза...

Да, екземплярите са номерирани

Анонимен каза...

Като бижута са .Страхотни с

rossichka каза...

Тук всеки пост е интересен! Да, обложката трябва да се пази, но е много ефектна и абсолютно свързана с книгата! Толкова се радвам, че отново попадам на Lauren Child!! Виждала съм нейни работи някъде някога из Интернет, но сайтът й е като подарък. Благодаря!

Веселина Вълканова каза...

Благодаря за интереса, @rossichka, и аз харесвам Lauren Child, напоследък имаше статии за нея в "Гардиън" и "Воуг". А що се отнася до книгата, както тя, така и другите книги от серията се разпространяват в твърди прозрачни суперобложки, което при дизайнерското решение на "Тайната градина" не е разточителство, а необходимост.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Веселина Вълканова каза...

@анонимен,
никъде в поста си не съм твърдяла, че това е обложка. Обложка няма, това е твърда подвързия. Благодаря за сайта, познавам и следя lettercult отдавна, в него има доста публикации и за български творци. Що се отнася до термина суперобложка, господин анонимен, чуждица е, както, впрочем, и терминът ФУТЛЯР, който е русизъм. Не знам дали сте чели "Человек в футляре" на Чехов. Термините са с еднакво значение. Виждам, че знаете какво е обложка, радвам се. Що се отнася до типографския дизайн, и в двата си блога имам десетки публикации, посветени на тази тема, без да се ограничават до таймс ню роман.

gonzalez каза...

ха-ха, "госпожо доцент", забравили сте да обясните и за графичен дизайн и графично оформление, не забравяйте да разровите хубавичко и посочения линк :)))))))))))))

Веселина Вълканова каза...

:) пропуснах

gonzalez каза...

някои хора обаче са пропуснали колко са се развили нещата от 50-60-те години на миналия век! :))))))))))))

Анонимен каза...

Това е страхотно и невероятно оригинално :)

laska nenova каза...

страхотни са и си заслужават цената

Публикуване на коментар