20 ноември 2010

Разказ-скулптура


Нещо неконвенционално от Jonathan Safran Foer и неговата последна книга “Tree off Codes”. Книгата е история върху друга история, а текстът се ражда от различно по форма щанцоване върху предишен текст – страница след страница. Книгата е едновременно произведение на изкуството като хартиена скулптура, изкуство на създаване и скулптриране на текст, както и техническо предизвикателство – епично 18 месечно писане, прото-набор, изрязване. Само по себе си откриването на печатница, която да изпълни проекта, не е било лесна задача, докато екипът се спира на белгийската Die Keure. Артдиректор Jamie Wieck от Airside. Вижте повече в интерактивното представяне на книгата във visual-editions.com.











5 коментара:

Valkocompany каза...

Интересна технология.Поне позната на мен от обложката на култовия албум на Лед Цепелин - Физикъл Графити.

Лила каза...

Много авангардно, красиво, вдъхновяващ експеримент!

Веселина Вълканова каза...

@Valkocompany, не се сетих за обложката на Physical Graffiti като писах този пост, но и според мен тя е произведение на изкуството - много качествен печат и идеен дизайн, а щанцованите прозорци на сградата, която сама по себе си също е история, са емблема на албума!

gonzalez каза...

хубав начин на пишеш книги :)

iKaramanchev каза...

Различен, идеен и ефектен начин да привлечеш внимание! Почти съм убеден, че реализацията на проектът е по-добра, отколкото самата книга...но знае ли човек?! ;о)

Публикуване на коментар